Allt om programmering, webbsideutveckling och plattformar

Vill du veta mer om programmering? Eller hur du utvecklar en webbsida samt vilka plattformar som finns? Då har du verkligen hittat rätt. Detta är vår alldeles egen sida som fokuserar på just ovanstående områden. Vi kommer publicera artiklar på löpande band om det du behöver veta för att kunna lära dig att programmera eller utveckla en webbsida. Vår hjälp kommer göra det så mycket enklare för dig.

Vi kommer lära dig allt om hur det fungerar, och beskriva för dig vad en plattform är, ge exempel på olika plattformar samt så mycket annat. Det är en djungel där ute och vi vet hur svårt det kan vara i början, alla har vi varit nybörjare en gång i tiden. Om du är intresserad av att börja skapa en hemsida kommer vår sida vara din perfekta guide.

Vad är en plattform?

Ja vad är egentligen en plattform? Vi kan säga som så att det är en struktur för funktioner och databearbetning och den bildas genom en kombination av programvara, maskinvara och hur informationen lagras. Det är detta som ger förutsättningarna för att skapa appar så som datorspel och kontorsprogram. En plattform är med andra ord grunden för att kunna skapa egna program och appar.

Det finns en stor mängd olika plattformar tillgängliga och några av dem är till exempel Java, iOS, Playstation och Microsoft Windows. Hos oss hittar du en artikel som berör just plattformar och även texter om vilka de vanligaste plattformarna är. Det kan hjälpa dig att hitta en plattform som passar just dig och ditt skapande, då du får all den information som du behöver av oss.

Programmering

Att programmera är någonting som många vill kunna göra och det handlar om att skapa ett program och du använder då ett programspråk. Det finns flera olika programspråk som du kan använda dig av och vi kommer förklara mer om dessa här på vår hemsida. Det finns olika typer av programmering och de förekommer på olika nivåer, något vi kommer att lära dig mer om.

Vi har valt att samla allting på en och samma sida för att du som drömmer om att kunna programmera, bygga webbsidor och lära dig mer om plattformar ska kunna hitta allt på ett och samma ställe. Vi vet hur jobbigt det kan vara att hitta den information och hjälp som behövs och vi vill därmed underlätta genom att erbjuda all fakta samlad på en hemsida.

Webbsideutveckling

Att skapa en egen hemsida och utveckla den behöver inte heller vara för svårt. Det gäller bara att hitta ett sätt som du föredrar och som passar dig. Det finns en stor mängd olika källkoder och webb-applikationer som du kan använda dig av beroende på vilken typ av webbsida du funderar på att skapa. Hos oss kan du läsa om till exempel WordPress, Joomla och Magento.

Internet och hemsidor är ett stort område som kan användas till väldigt mycket, det är därmed en stor fördel att kunna ordna allt det själv. Vi vill helt enkelt dela med oss av vår kunskap så att du ska kunna få dina drömmar om en egen hemsida eller applikation att gå i uppfyllelse. Ett bra tips är att dela information med andra som har samma intresse.

Alla har varit nybörjare

Att vara nybörjare kan vara frustrerande och jobbigt, och det kan vara svårt att hitta en pålitlig sida som förklarar saker på ett enkelt sätt. Det är där vi kommer in och hjälper till. Vi skriver på en nivå som alla ska kunna förstå, både nybörjare och de som redan kan en del. Vårt mål är helt enkelt att hjälpa alla som vill lära sig mer om programmering och webbsideutveckling.

Sammanfattning

Du har kommit till vår hemsida som hjälper dig att förstå dig på programmering och utveckling av hemsidor. Du kan välja att ta del av allt innehåll, eller enbart det som intresserar dig. Vi erbjuder välskrivna artiklar om allt möjligt du kan behöva veta om plattformar, källkoder med mera. Varmt välkommen hit, och vi hoppas att vi kommer vara till hjälp i din utveckling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *